Ellen Horn tar avskjed med publikum

Ellen Horn slutter som teatersjef ved Riksteatret denne våren.  Som skuespiller på turné med den kritikerroste forestillingen «Natten er dagens mor», vil hun takke for seg til publikum over hele landet.

Ellen Horn slutter som teatersjef ved Riksteatret denne våren.  Som skuespiller på turné med den kritikerroste forestillingen «Natten er dagens mor», vil hun takke for seg til publikum over hele landet.

Nationaltheatret og Riksteatret har gått sammen om å sette opp et av den svenske dramatikeren Lars Noréns viktigste verker, «Natten er dagens mor».  Ellen Horn spiller moren, og regien er ved datteren Kjersti Horn. De andre rollene spilles av Terje Strømdahl, Emil Johnsen og Glenn André Kaada.

Lars Norén regnes som en av Nordens fremste dramatikere og er kjent for å skrive teaterstykker med storartede roller.  Han karakteriseres også som brutal i sin utnyttelse av teatrets virkemidler. «Natten er dagens mor» er en moderne klassiker om skam, håp og kjærlighet.

 Vi møter en liten familie bestående av mor, far og to sønner i det lille hotellet de driver i Skåne. Det er vareopptelling, og den yngste sønnen David fyller 16 år. Gjennom et rystende døgn rulles et nettverk av løgner opp. Det utspiller seg scener som bare kan oppstå i den mest intime av alle sfærer: hjemmet.

Pressen jubler og publikum reiser seg og gir stående applaus:

«Rå energi (…) stort bedre helvete enn dette får du neppe.»  VG, Terningkast 6

"beriker sitt publikum" Adresseavisen, Terningkast 6

 «emosjonelt sanseangrep» Dagbladet

«svært imponerende» Klassekampen

"Viktig og brutalt ærlig teater (..) Det vi fikk se var som katarsis, en renselse for sjelen" Arendals tidende

Før hver forestilling vil Ellen Horn møte publikum og gi en introduksjon med tittel «Fra teatersjef til skuespiller» i foajeen på kulturhusene (Starter 45 minutter før forestillingen ).

Turnépremiere i Arendal 25. februar, og spilles deretter på 29 steder. Se omtale og turnéplan på www.riksteatret.no.

Med Ellen Horn, Terje Strømdahl, Emil Johnsen og Glenn André Kaada.Av Lars Norén. Oversatt av Arne Lygre. Regissør Kjersti Horn. Scenograf og kostymedesigner Sven Haraldsson. Lysdesigner Chrisander Brun. Lyddesigner Erik Hedin. Dramaturg Hege Tørressen. Produsert av Nationaltheatret og Riksteatret.

 For ytterligere informasjon eller presseavtaler, kontakt oss gjerne:

Kontaktinfo

 • Mette Hægeland Blom

  Informasjonssjef og pressekontakt

  mhb@riksteatret.no
  915 91 105
 • Helge Rekdal

  Informasjonsrådgiver og pressekontakt

  rekdal@riksteatret.no
  984 01 411

Twitter

Følg oss på @riksteatret