Bjarte Hjelmeland på turné med Riksteatret

– Gjør deg klar til å le igjen, varsler Bjarte Hjelmeland når han i disse dager reiser på turné med Riksteatret med humorshowet "Gu kor gøy!"  Forestillingen er så langt sett av 60.000, og høstet særdeles gode anmeldelser.

– Gjør deg klar til å le igjen, varsler Bjarte Hjelmeland når han i disse dager reiser på turné med Riksteatret med humorshowet "Gu kor gøy!"  Forestillingen er så langt sett av 60.000, og høstet særdeles gode anmeldelser.

– Jeg gleder meg enormt til å treffe publikum på deres hjemsteder, sier skuespiller og komiprisvinner  Bjarte Hjelmeland. I forestillingen byr han på et vell av morsomme karakterer, og han skifter klær, dialekt og personlighet 13 ganger i løpet av halvannen time.

Det er Bjarte Hjelmelands første soloshow. Men helt alene blir han ikke, på scenen får han hjelp av to musikere. Showet byr på karakterer inspirert av folk han har møtt på sin vei gjennom livet. ­– Jeg studerer alltid folk jeg møter, og lar meg inspirere av karaktertrekk når jeg skaper figurene for scenen, sier han. – Og noen av mine skjeve speilbilder er av relle personer, som vår nye finansminister Siv Jensen. Hun er for fargerik til å la være å tulle med!

–Jeg har alltid tenkt at Riksteatret er til for å tilby publikum over hele landet noe av det beste norsk teater har å by på, sier teatersjef Ellen Horn. –I dette perspektivet fortjener virkelig Bjarte Hjelmelands kritikerroste forestilling sin plass på repertoaret vårt. 

Bjarte Hjelmeland er tidligere teatersjef ved Den Nationale Scene i hjembyen Bergen. Showet har han arbeidet med jevnt og trutt siden han gikk av som teatersjef. – Jeg stod på scenen på DNS på min siste arbeidsdag nyttårsaften, og om kvelden 1. januar deltok jeg på første produksjonsmøte for "Gu kor gøy!", avslører han.  Pernille Sørensen, Ingrid Bjørnov og Lene Kongsvik Johansen er tre av de han har skrevet showet sammen med.

 Så langt har 60.000 publikummere latt seg underholde av forestillingen, og også pressen lot seg begeistre.  «Begavet humor» skrev Aftenposten, mens VG karakteriserte forestillingen som «Seriøst moro» og belønnet den med terningkast fem.

 Turnépremiere i Sogndal Kulturhus 15. januar.

På turné til 22 steder inntil avslutningen i Kirkenes 15. februar.

Les mer og se turnérute

For presseavtaler eller ytterligere informasjon, kontakt oss gjerne:

Kontaktinfo

 • Mette Hægeland Blom

  Informasjonssjef og pressekontakt

  mhb@riksteatret.no
  915 91 105
 • Helge Rekdal

  Informasjonsrådgiver og pressekontakt

  rekdal@riksteatret.no
  984 01 411

Twitter

Følg oss på @riksteatret