Om smittevern og ditt teaterbesøk

Det skal være trygt å gå på teater. Riksteatret og arrangørene følger derfor myndighetenes gjeldende forskrifter for smittevern når det gjelder avstand til andre i salen.

Det skal være trygt å gå på teater. Riksteatret og arrangørene følger derfor myndighetenes gjeldende forskrifter for smittevern når det gjelder avstand til andre i salen.

For lokale smittevernsrutiner, ber vi deg sjekke med ditt eget kulturhus.

FOR FORESTILLINGER I NYDALEN GJELDER FØLGENDE:

Før du kjøper teaterbillett

Vi anbefaler alle å kjøpe billettene på www.riksteatret.no. Husk at billettsystemet anser ditt billettkjøp som én husstand eller tilsvarende gruppe som kan sitte tett sammen. Dersom du kjøper for ulike husstander, må det gjøres ett kjøp per husstand.

I forkant av ditt teaterbesøk vil du motta informasjonen du trenger om smittevernsrutiner og regler, på e-post og i noen tilfeller på sms, slik at du er godt forberedt før ditt teaterbesøk.

I vår sal vil det være to sperrede seter mellom hver husstand eller tilsvarende gruppe som kan sitte tett sammen. Alle rader vil være i bruk.

Er du frisk?

Vi ber deg holde deg hjemme dersom du føler deg syk, har symptomer på sykdom eller er i karantene. Ta kontakt med oss på billett@riksteatret.no for å endre eller få refundert dine billetter.

Når du kommer til Nydalen

Oppmøte skjer i foajeen på Riksteatret som normalt. Du vil bli møtt av vårt vertskap som dusjer dine hender med hånddesinfiserende sprit når du ankommer.

Vi tilrettelegger for rikelig med plass slik at det er mulig å holde avstand til alle man ikke kommer i følge med. Merk at dette vil gå på bekostning av sittemuligheter i vårt foajeområde.

Hvordan slippes jeg inn i salen?

Vi oppfordrer deg til å møte til å møte i god tid før forestillingsstart. Fordi vi må beregne god plass mellom den enkelte husstand eller tilsvarende gruppe, vil vi åpne dørene inn til teatersalen tidligere enn normalt for å unngå trengsel i foajeen. Det er ikke mulig med innslipp etter forestillingsstart.

På grunn av smittesporing, er det svært viktig at du sitter på plassen som enten er anvist på billetten eller som du blir er blitt tilvist av publikumsvertskapet.

Garderobe

Det vil være mulighet for å henge fra seg sitt tøy i vår ubetjente garderobe, men ingen plikt. En publikumsvakt sørger for at det holdes avstand ved garderoben.

Håndvask og hygiene

Hånddesinfiserende såpe er tilgjengelig på alle våre toaletter og hånddesinfiserende sprit ved inngang til salen og på andre steder der publikum ferdes.

Både saler, toaletter og publikumsområder blir grundig og jevnlig vasket.

Vil det være servering av mat og drikke?

Vi vil dessverre ikke tilby servering av drikke og snacks, av hensyn til smittevern.

Er det mulig å benytte seg av toalettene underveis i forestillingen?

Du har anledning til å benytte toalettene våre både før, underveis og etter forestillingen. Husk å hold god nok avstand til andre publikummere. 

Toalettene blir grundig vasket før forestilling.

Hva skjer når forestillingen er ferdig?

Etter endt forestilling oppfordrer vi deg og ditt følge til å ta dere god tid og passe på å holde tilstrekkelig avstand til andre publikummere.

Og husk: Hold avstand - vask eller sprit hendene ofte - bruk gjerne munnbind dersom du ønsker.

Dersom du har flere spørsmål, kontakt oss på billett@riksteatret.no

Velkommen til oss!