Skoleaktiviteter

Riksteatret ønsker at skolene skal ta med elevene på våre teaterforestillinger. Vi tilbyr derfor spesialpris til skoleklasser, og utarbeider formidlingsopplegg og pedagogisk materiell spesielt tilpasset videregående skoler til utvalgte forestillinger. Riksteatret byr også på introduksjoner til noen av våre forestillinger.

Her finner du vårt tilbud til lærere og skoleklasser på videregående skole.

Havboka - Menneskene og havet

Til våren reiser Riksteatret ut med forestillingen "Havboka" til 40 steder over hele landet. Riksteatret har inngått et samarbeid med organisasjonen Passion for Ocean, hvor én av deres marinbiologer vil følge turnéen og holde et undervisningsopplegg for skoler på dagtid.

Gratis skolebesøk og billetter til teaterforestillingen "Havboka". Sammen med organisasjonen Passion for Ocean tilbyr Riksteatret skolebesøk med undervisningsopplegget "Menneskene og havet" for videregående skoler og folkehøgskoler på dagtid, og mulighet til å søke om fribilletter til teaterforestillingen "Havboka" i...
Les mer..

Fuglane

Materiellet inneheld oppgåver for norskfaga, psykologi og teaterfaga ved MDD. Opplegget er tilpassa elevar i vidaregåande opplæring men kan og vere egna for undervisning på ungdomstrinnet.

Litteraturhuset i Oslo: Hva skal vi med klassikerne?

Onsdag 9. januar kl 19.00 - på Litteraturhuset i Oslo - samlet Riksteatret noen av vinnerne av Tarjei Vesaas debutantpris til en samtale om hva vi skal lese og hvorfor? Hvordan forholder dagens forfattere seg til klassikerne?

Du møter Kjersti Annesdatter Skomsvold og Tore Renberg i en samtale med regissør Lasse Kolsrud, som også står bak teateroppsetninger som "Bikubesong" og "Kan nokon gripe inn". Teatersjef Tom Remlov leder samtalen, og det vises utdrag fra teaterforestillingen.

Ved spørsmål eller bestillinger kontakt oss gjerne

Eline Lysen Paulsen

Markedsrådgiver og skoleansvarlig

eline@riksteatret.no