Skoleaktiviteter

Opplev hvordan scenekunst kan engasjere og bidra til læring.

- Riksteatret skal by på det beste og det mest relevante. Hvis vi først skal putte noe inn i en buss og ta det ut til hele landet, må det jo være bra. Arne Nøst, teatersjef.

Riksteatrets repertoar spenner fra de store klassikerne til den nye samtidsdramatikken. Teatrets ambisjon er å ha et scenekunsttilbud som oppleves som relevant og attraktivt for hele landet. Scenekunsten skal engasjere, men den kan også bidra til læring. Med Riksteatrets billettfond har du mulighet til å dra kostnadsfritt på teater i ditt nærmiljø – uavhengig valgt studieretning og klassetrinn.

Søk om fribilletter til din klasse
Til søknadsskjema

Vi hjelper deg med forberedelsene for det planlagte besøket

Til utvalgte forestillinger blir det utformet gratis undervisningsopplegg i tråd med elevenes kompetansemål. Ved andre anledninger kan dere finne formidlingsmateriell som omfatter ulike tematikker basert på forestillingens budskap.

Vi tilbyr også samtaler med skuespillere, regissør eller andre involverte - både digitalt og fysisk. Ta gjerne kontakt for et møte.

Fast skoleklassepris

Generelt kan vi opplyse om at Riksteatret alltid – uavhengig av billettfond – tilbyr gunstige priser for skoleklasser. Ønsker du å sikre deg plass på én av forestillingene kan vi ta i mot en bestilling for deg og dine elever.

Hør'a, dagbok | Undervisningsmateriell

Et tilbud til små- og mellomtrinnet!

Riksteatret, Foreningen !les og Dysleksi Norge går sammen om å tilby skoleklassepris for deg og dine elever på barnetrinnet når Amina Sewalis kritikerroste «Hør’a, dagbok!» blir teater for hele landet.

I anledning forestillingen har det blitt utviklet et undervisningsmateriell tilpasset små- og mellomtrinnet. Her finner dere flere oppgaver som kan løses sammen med elevene i forkant og etterkant av forestillingen. Målet er å løfte kunnskapen om forestillingens tematikk, men som også forhåpentligvis vil kunne gi barna en større lese- og skrivegnist i hverdagen.

Ønsker du å bestille billetter til forestillingen? Ta gjerne kontakt med oss!

Last ned undervisningsmateriell for "Hør'a, dagbok!" (pdf)

Tollak til Ingeborg | Undervisningsmateriell

Undervisningsmateriell til «Tollak til Ingeborg» blir tilgjengelig 26. september 2023.

.

Er det noe du lurer på angående vårt opplegg for skoler? Ta gjerne kontakt

  • Julie Vold Bjørkamo

    Partner- og formidlingsansvarlig

    jv@riksteatret.no
    45632264