Billettfond

Riksteatrets billettfond gjør det mulig å dra kostnadsfritt på teater i ditt nærmiljø

Takket være midler fra Statnett og Sparebankstiftelsen DNB kan vi tilby ungdomsskoler, videregående opplæring og folkehøgskoler muligheten for å søke om fribilletter til utvalgte forestillinger.

Søknadsskjema

Benytt vårt søknadsskjema for å søke om billetter til din klasse for våren 2023.

SØK HER

Stormfulle høyder - av Emily Brontë

Emily Brontës romanklassiker «Stormfulle høyder» er en av tidenes største kjærlighetsfortellinger. Catherine og Heathcliffs intense kjærlighet er tidløst fascinerende. Her er det ingen helter. Bare mennesker. Drevet av fortvilelse, hevngjerrighet og sjalusi. Og av naturens destruktive, stormfulle krefter.

"Stormfulle høyder" har vært gjenstand for mange TV-serier og filmatiseringer. TV-serien "Normal People" har klare referanser til Brontës verk, og mange har vel hørt "Wuthering Heights" av Kate Bush?

Med Riksteatret får du oppleve Emma Bones (fra NRKs "Heimebane") og Ravdeep Singh Bajwa (fra NRKs Norsk-ish) som Catherine og Heathcliff i en moderne versjon av den britiske klassikeren, en fargerik og musikalsk forestilling om kjærlighet og ødeleggende krefter.

Egner seg for alle!

Les mer om Stormfulle høyder

Nei og atter nei -  av Nina Lykke

Nina Lykke sparer ikke på kruttet når hun tar tidsånden på kornet og får oss til å le av oss selv. Gled deg til en nådeløs satire over våre liv!

I 2017 vant "Nei og atter nei" ungdommens kritikerpris. Nominasjonsjuryens begrunnelse: I Nei og atter nei møter vi hovedpersonen Ingrid som til tross for at hun langt på vei ser seg nødt til å opprettholde fasaden, har et utpreget misantropisk indre liv.

"Nei og atter nei" er en skarp, morsom og ubehagelig roman om kjernefamiliens kår i et samfunn hvor øyeblikkets lyst er den edleste ledestjerne og ingenting er så drøyt at det ikke kan forsvares med individets trang til frihet.

Egner seg for videregående opplæring, voksenopplæringen og folkehøgskoler

Les mer om Nei og atter nei

Fribilletter til skoleklasser hadde ikke vært mulig uten våre støttespillere:

 

statnett-sort-19px.png

 

STATNETT - er ansvarlig for å bygge, drifte og vedlikeholde det norske kraftsystemet. Statnetts oppdrag er å sikre strømforsyningen gjennom drift, overvåking og beredskap, legge til rette for å realisere Norges klimamål, og for verdiskapning for våre kunder og samfunnet. Statnetts verdier er langsiktighet, respekt og fellesskap

www.statnett.no

 

sbs-50px.png

 

Sparebankstiftelsen DNB - støtter prosjekter som skaper engasjement, involverer frivillige og gir et positivt bidrag til barn og unge. Sparebankstiftelsen DNB driver med filantropi - ikke sponsing. Sparebankstiftelsen DNB ble opprettet av Gjensidige NOR Sparebank i 2002, og har siden starten bidratt med over 6 milliarder kroner til allmennyttige formål.

www.sparebankstiftelsen.no

 

 

Er det noe du lurer på angående vårt opplegg for skoler? Ta gjerne kontakt

  • Julie Vold Bjørkamo

    Partner- og formidlingsansvarlig

    jv@riksteatret.no
    45632264