Dans

Riksteatret inviterer til mesteraften signert tre av Norges beste unge koreografer: Alan Lucien Øyen, Stian Danielsen og Ludvig Daae.

Trailer for koreografien MM

Multikunstneren Alan Lucien Øyen jobbet bl.a. for Carte Blanche, før han etablerte sitt eget kompani Winter Guests. Nylig ble han huskoreograf ved Den Norske Opera & Ballett, sammen med Jo Strømgren. Øyen er kjent for sine sjangeroverskridende verk der han blander dans, film og teater. I prisbelønte ”… and Carolyn” lager han en fengslende vakker duo med utgangspunkt i et musikksitat fra filmen American Beauty.

Stian Danielsen har bl.a. jobbet som danser for Jo Strømgren Kompani og koreografert egne verk som har turnert i Frankrike, Sverige og Italia. Sommeren 2011 lagde han sin første helaftens forestilling Stup i Frysjajuvet, og i mai 2014 debuterer han i Operaen med ny koreografi. I Trippel dose dans får vi se hans siste og kritikerroste verk Grip, med to dansere i en sterk og humoristisk duett.

Ludvig Daae har arbeidet som koreograf og danser siden 2006. Forestillingene hans er vist i en rekke land i Europa og Norge. I MM, som er med i dette tredelte programmet, gjør Ludvig Daae en humoristisk virtuell duo med seg selv. Han forhandler med seg selv på film, i en kunstnerisk prosess der han er både danser og koreograf.

...And Carolyn: Produsert av Winter Guests i samarbeid med Carte Blanche A/S. Grip: Produsert i samarbeid med Opera Estate / Centro per la Scena Contemporanea, Bassano del Grappa. MM: Produsert i samarbeid med festival:display.

Kjøp billett til Trippel dose dans

Se alle forestillinger

Nypremiere i Oslo, Nydalen 6. mars 2014

Turnépremiere i Hammerfest 11. mars 2014

Spilletid: 75 minutter (inkludert pause)

Billettpriser

Ordinær 200,-*
Grupper (5+) 150,-*
*Eks bill avg

Om koreografene

Riksteatret har lagt bak seg et år med feiring. I 20 år har vi vist bredden av norsk dansekunst gjennom 1000 turnéforestillinger for over 150.000 publikummere. Nå er en yngre generasjon koreografer godt i gang med å etablere seg. I TRIPPEL DOSE DANS viser vi tre ganske forskjellige verk av koreografer som ikke tidligere har vært på turné med Riksteatret, men som sikkert vil være med i fremtiden på mange scener.

Ludvig Daae“All great art returns us to the situation of human vulnerability.”  sa maleren Francis Bacon. Både Alan Lucien Øyen, Stian Danielsen og Ludvig Daae har etablert seg med sin egen unike stil, men viser gjerne sårbarhet på scenen.  De tre «dansenovellene» er alle duetter som kommuniserer lett med publikum gjennom humor, sterke relasjoner og det fysiske bevegelsesspråket. Den visuelle dramaturgien er tydelig. Lys og film som virkemidler får stadig større plass i dagens danseforestillinger. Kveldens tredelte program viser dette på flere måter, med enkle og elegante grep. Både hver for seg og samlet gir de et solid bilde på hvor variert og friskt den nye dansekunsten beveger seg.

...

Les mer

Om danserne

I Trippel dose dans' tre koreografier finner vi det ypperste av dansere fra Norge, Cuba og Chile.

Ida WigdelIda Wigdel er utdannet fra Kunsthøyskolen i Oslo 2006, avdeling moderne dans og samtidsdans. Hun har jobbet med blant andre Ingun Bjørnsgaard (Preambulum, Omega and The Deer, Poppea, Sjøen, Ext Trapp), Ina Christel Johannesen ( Now she knows), Dans Design (Juv og Sauda- mot himlaleite),Wee/ Francesco Scavetta ( Z- I love you hunnybunny). Hun har jobbet som koreograf for regissør Øyvind Osmo Eriksen (Stormen av Shakespeare og Nattergalen av H.C Andersen på Rogaland Teater, Namnet av Jon Fosse på Det Norske Teateret, En Folkefiende av Henrik Ibsen på Hålogaland Teater, Jeppe av Ludvig Holberg på Trøndelag Teater, Ali Baba og de førti røverene på Riksteateret).

Les mer om alle danserne

Opplev mer

Danseworkshop

Vi tilbyr workshop med danserne for grupper på 10-15 personer. Kontakt oss på dans@riksteatret.no.

Søknaden bør inneholde:  

- Navn på skolen
- Kontaktperson
- Antall ønsket billetter/deltakere
- Nivå
- Alder
- Adresse til egnet lokale for workshop

Les mer om våre workshops

Medvirkende i ...And Carolyn

På scenen

Yanelis Brooks Sanchez

Danser

Alejandro Altamirano

Danser

Team

Alan Lucien Øyen

Koreograf

Thomas Newman

Musikk og tekst

Alan Ball

Musikk og tekst

Tobias Leira

Lysdesign for turné

Wenche Viktorsdatter Paulsen

Produsent

Medvirkende i MM

På scenen

Ludvig Daae

Danser

Team

Ludvig Daae

Koreograf

Joanna Nordahl

Videokunstner

Tobias Leira

Lysdesign for turné

Lune "Close Dance"

Musikk

Wenche Viktorsdatter Paulsen

Produsent

Medvirkende i Grip

På scenen

Marianne Kjærsund

Danser

Ida Wigdel

Danser

Team

Stian Danielsen

Koreograf

Øystein Figenschou

Komponist

Tobias Leira

Lysdesigner

Lillian Baur

Kostymedesigner

Wenche Viktorsdatter Paulsen

Produsent